942092_574021329286300_683610693_n

מאיר אדוני, בן 40, נשוי ואב לשלושה, נחשב מזה עשור למוביל הקולינאריה העילית בישראל.
מאיר יוצר ועומד בראשן של ארבע מסעדות (כתית, המזללה, בלוסקיי ולומינה), מפיק קולינארית אירועי קייטרינג בוטיק, משתתף בתוכניות טלוויזיה, כותב ספרים ואפליקציות, מרצה בנושאי קולינאריה בארץ ובעולם והיד נטויה…
כתית, המסעדה הראשונה בבעלותו, הוקמה ב 2002 והפכה למוסד קולינארי מהר מאוד לאחר פתיחתה. עד היום, כתית נחשבת למובילת ביצירתיות הוירטואוזית הקולינארית בתל אביב וזוכה לתשואות בארץ ובעולם.
באוגוסט 2011 פתח מאיר אדוני את המזללה, האחות הצעירה והבועטת של כתית. המזללה הינו ביסטרו מודרני עם בר גדול, קוקטיילים יצירתיים ואוירה שובבה ועדכנית.
ביולי 2013 הקים ופתח את מסעדת בלוסקיי על גג מלון קרלטון. המסעדה צופה מצד אחד אל רצועת החוף המרהיבה של תל אביב ומצד שני אל הנוף האורבני של תל-אביב. התפריט בבלוסקיי מאפשר חוויה קולינארית עשירה, כשרה ועדכנית. החל ממנות קטנות ליד הקוקטייל ועד ארוחת שלוש מנות ממטבח שף.
ביוני 2014 פתח את מסעדתו הרביעית, לומינה, ביסטרו מודרני כשר בשרי. התפריט הלומינה כולל מנות שהן פרשנות של מאיר לבישול ישראלי מודרני, החל ממנות דגל מהמזללה דרך מנות ביסטרו קלאסיות ועד מנות מהמטבח היהודי. לומינה צופה אל החוף המרהיב ומאפשרת חוויה קלילה ורומנטית אך גם ארוחה משפחתית חגיגית.
בתחילת 2014 עלתה לאוויר התוכנית "משחקי השף" בפריים טיים של ערוץ 2 (רשת) בכיכובו של מאיר אדוני כאחד משלושת המנטורים בתוכנית. "משחקי השף" הפכה מהר מאוד להצלחה ומועמדת של מאיר זכתה בגמר התוכנית. בתחילת 2015 צפויה לעלות לאויר העונה השנייה של משחקי השף.
לאורך כל השנים מאיר משלב בין עשייתו הקולינארית הפורה ללימודים והשתלמויות במוסדות הטובים בעולם ובניהם המוסד הקולינארי היוקרתי הקורדון בלו האוסטרלי, Alinea שיקגו, Arzaac סאן סבסטיאן, האקדמיה Lenotre פריז, Cello ניו יורק, Noma דנמרק ועוד.
בנוסף
ב2003 השיק את הספר "שבע אחרונות פיתוי"
ב2007 נבחר ל"שף השנה" מטעם המגזין "טיים אאוט" ומטעם עיתון "מעריב", והשתתף וניצח בעונה הראשונה של תוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים" בערוץ 10
ב2009 הוזמן ע"י המוסד הקולינארי המכובד בעולם, The Culinary institute of America, כדי לתת את משנתו על המטבח הישראלי המודרני.
ב2011 נבחר ע"י The james beard foundation להיות השף הסעודות לכבוד חגיגות 100 שנה לתל אביב בניויורק.
ב2013 כתית והמזללה נבחרו ע"י טייםאוט לונדון כמסעדות המומלצות בתל אביב
ב2013 השיק אפליקציית בישול: "Mind watering" אשר נבחרה ע"י אפל ₪להוביל את הקמפיין העולמי לאפליקציות.